Onderhoud

Wij bij Gulickx schoenen hebben gekozen voor het merk Collonil. Collonil is een wereldwijd bekend premiummerk op het gebied van schoenverzorging en wordt zodanig ook erkend. Collonil biedt voor iedere activiteit een passend product.

In 1909 is Collonil gelanceerd in Duitsland, en tot op de dag van vandaag worden alle producten van het merk daar ook geproduceerd. Het ”Made in Germany” label staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Door het gebruik van de laatste technologieën en hoge kwaliteit rauwe materialen positioneert Collonil zich in de top van de schoenverzorging branche. Of u nu wilt beschermen, verzorgen, reinigen of kleuren.

Super krachtig

Heb je net een paar leuke schoenen gekocht, ontdek je een hardnekkige vlek. Die krijg je er niet meer uit… Toch? Met de juiste schoenverzorging kom je een heel eind. Koop je een paar nieuwe schoenen, dan is het belangrijk om ze regelmatig te beschermen en te verzorgen, zo voorkom je de vorming van hardnekkige vlekken. Schoenen zijn gemaakt van een heleboel verschillende materialen, zoals glad leer, suède, lakleer, leer met een print, vegan leer en meer. Hoe bescherm, verzorg en reinig je die materialen? Hier vind je alle informatie die je zoekt!

Je schoenen onderhouden

Leren schoenen verzorgen

Leren schoenen onderhouden doe je afhangende van het soort leer op verschillende manieren. Leer met een print, poets je op een andere manier dan glad leer of gevet leer.

Suede schoenen poetsen

Vlekken uit suède poetsen lijkt misschien een onbegonnen zaak. Maar niets is minder waar! Met de juiste kennis en de juiste producten maak je jouw suede schoenen in een handomdraai weer als nieuw. 

Metallic schoenen beschermen

Metallic is een finishlaag op een ander materiaal. Metallic wordt gekenmerkt door de glinstering. In de verzorging moet er rekening mee gehouden worden dat het om een coating gaat die op een materiaal ligt. Juist om die reden is metallic kwetsbaar en is het niet mogelijk om het te reinigen. Het is wel mogelijk om beschadigingen te herstellen en de kleur terug te brengen.

Altijd goed

Collonil | Carbon Pro | €14,99

De Carbon Pro is een enorm krachtige spray die eigenlijk altijd goed is. Geschikt voor alle open materialen. Voor sneakers van glad leer biedt de Carbon Wax, naast bescherming, ook voeding.

Verzorgen

Collonil | Carbon Lab Sneaker Care €9,99

Maakt soepel en verbetert kleur

Sneakers domineren al jaren zo sterk het straatbeeld dat je nauwelijks nog van een trend kunt spreken. Opvallend zijn de vele materiaalcombinaties die bij sneakers gebruikt worden. Dat maakt een goede verzorging en reiniging soms lastig. Daarom zijn er producten ontwikkeld speciaal voor sneakers. Collonil heeft zelfs een aparte productlijn geintroduceerd: Carbon Lab. Deze productlijn is exclusief verkrijgbaar voor de sneaker-speciaalzaken

Stralend wit

De sneaker white maakt witte schoenen weer echt wit. Te gebruiken op glad leer. Met de spons op de flacon zijn beschadigde of verkleurde delen weer makkelijk bij te werken.

Sneaker White
Collonil | Sneakerwhite | €6,99

Schone midsoles

De zool is een groot gedeelte van deze sneaker. Heel hip, maar dat betekent ook dat als de zool vies wordt, de sneakers er smoezelig uit gaan zien. In de sneaker-verzorgingslijn Carbon Lab zit een gouden duo voor het reinigen en verzorgen van je sneakerzool. De Midsole Cleaner 

Collonil | Carbon Lab Midsole Cleaner €8,99

Maakt midsoles weer als nieuw. Kan ook worden gebruikt op gekleurde midsoles. Inwrijven met een schone doek of een borstel.  

Ook handig

Met de Soft Gum van Collonil gum je gemakkelijk vervuiling en aanschopstrepen van de zoolranden. Bright Sponge zorgt voor een intensieve reiniging van de zoolranden. De spons kan zowel op de upper als op de zoolrand gebruikt worden. 

Collonil | Soft Gum | €4,99

Carbon Range

De Carbon Range is dé high tech schoenverzorging van Collonil, uniek door de extreem sterke carbon structuur. Waterdruppels en vuil glijden van het materiaal af, terwijl vocht het materiaal niet in kan en het ademende effect van de schoen niet wordt aangetast. Eén van de meest gangbare producten binnen deze range is de Carbon Pro, te gebruiken op alle materiaalsoorten.

Regelmatig beschermen van je schoenen is erg belangrijk. Zo blijven de schoenen goed bestand tegen tegen vocht en vuil en houdt je je schoenen langer mooi. Carbon Pro van Collonil is de sterkste high performance waterafstotende spray die er bestaat. Carbon Pro is geïnspireerd op de carbon technologie. Na het sprayen ontstaat er een water- en vuilafstotend membraan over het materiaal. Het resultaat? Waterdruppels glijden als parels van het materiaal af en het ademende vermogen blijft perfect intact. 

Geschikt voor alle materialen

Carbon Pro is geschikt voor het waterproof maken van alle materiaalsoorten en kan ook probleemloos worden gebruikt op o.a. Gore Tex of Sympatex materialen. Het ademende vermogen van de materialen blijft intact. Niet alleen je schoenen zijn met Carbon Pro beschermt tegen vocht en vuil, maar ook je tas, je jas of rugzak kun je zelf waterafstotend maken. 

30-30-30 regel

Carbon pro werkt het beste als je de 30-30-30 regel hanteert. Dit houdt in: 

  1. 30 cm afstand houden tijdens het sprayen
  2. 30 minuten laten drogen
  3. Herhalen om de 30 dagen